7 عارضه ی خطرناک نارسایی قلبی
نوشته شده توسط : همیار

در پاسخ به این سوال که آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟ باید گفت: گرچه عوارض ناشی از نارسایی قلبی، شانس زنده ماندن فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و میزان بالایی از مرگ و میر را ناشی می شود، اما پیشرفت های درمانی در این زمینه، میزان بقای افراد مبتلا به این عارضه را بهبود بخشیده اند.

اما نارسایی قلبی در صورت درمان نشدن میتواند عواقبی به همراه داشته باشد که در ادامه به هر کدام از آنها به صورت جداگانه می پردازیم.

عوارض نارسایی قلبی

1_ کاشکسی قلبی

زمانی که نقص قلبی پیشرفت کند، یک شاخص مهم که شرایط را تشدید می کند، بروز کاشکسی قلبی می باشد. کاهش وزن سریع و غیر عمدی را کاشکسی قلبی می گویند. (از دست دادن حداقل 7.5 درصد از وزن طبیعی بدن در 6 ماه همراه با بی اشتهایی بی دلیل).

2_ نارسایی کلیوی

نارسایی قلبی، توانایی قلب برای پمپاژ خون به دیگر نقاط بدن را تضعیف کرده، که این امر دیگر بخش های بدن از جمله کلیه ها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد (تجمع مایعات). کاهش عملکرد کلیه، در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، خصوصا در صورت وجود بیماری های زمینه ای مانند دیابت شایع می باشد.

3_ احتقان (تجمع مایعات)

در نقص قلبی سمت چپ، مایعات ابتدا در ریه ها جمع شده که به این شرایط ادم ریوی گفته می شود. سپس، هنگامی که نقص قلبی سمت راست ایجاد می شود، تجمع مایعات در پاها و شکم رخ می دهد. که البته تجمع مایعات با تغییر سبک زندگی مانند کاهش نمک در رژیم غذایی و نیز داروهای ادرارآور درمان می شود.

فوروزماید بیشترین داروی مورد استفاده برای درمان آب آوردن ریهLinks to an external site. است. مصرف زیاد این دارو موجب بهبود در تنگی نفس می شود، گرچه، بدتر شدن موقتی عملکرد کلیه را نیز در پی دارد.

4_ احتباس مایعات (اِدِم) و افزایش وزن

نارسایی قلبی می تواند باعث التهاب (ورم) شکمی، ساق یا مچ پا و در موارد نادر، در رگ های گردن رخ دهد. احتباس مایعات می تواند موجب افزایش وزن ناگهانی و ادرار مکرر شود.

5_ اِدِم ریوی

تجمع مایعات در ریه را اِدم ریوی می گویند که نسبت به 2 مورد بیان شده در ابتدای متن، علائم شدیدتری را ایجاد می کند. این علائم ممکن است به طور ناگهانی ایجاد و یا به تدریج و در طول زمان پدیدار شود. این عارضه علاوه بر تنگی نفس، در برخی بیماران باعث بروز سرفه هایی با کف صورتی رنگ می شود.

و یا احساسی مانند فوران در ریه ها و یا حالتی مانند غرق شدگی داشته باشد. در صورت سرد و رنگ پریده شدن پوست، بیمار باید فوراً به اورژانس مراجعه کند، این یک وضعیت کشنده می باشد.

6_ آریتمی (ضربان های نامنظم قلب)

چند نوع آریتمی مختلف وجود دارد:

_Aفیبریلاسیون شریانی: ضربان لرزنده در دهلیز فوقانی قلب، که یک دلیل عمده ی حمله قلبی به ویژه در افراد مبتلا به نارسایی قلبی می باشد. فیبریلاسیون شریانی می تواند باعث سخت تر شدن کنترل نارسایی قلبی در بیمار شود.

_Bبلوک شاخه ای سمت چپ قلب: ناهنجاری در رسانایی الکتریکی قلب. این شرایط در 30 درصد از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اتفاق می افتد.

_Cتاکی کاردی عروقی و فیبریلاسیون عروقی: آریتمی های تهدیده کننده به مرگ که می توانند در بیمارانی رخ دهند که عملکرد قلب آنها به طور قابل توجهی دارای نقص شده است.

برخی از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، ممکن است توصیه به دیفیبریلاتور قابل کاشت (الکتروشوک)، شوند تا از آنها در برابر این آریتمی ها محافظت شود.

7_آنژین و حمله های قلبی

در حالیکه بیماری عروق کرونری، دلیل عمده نارسایی قلب می باشد، بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در خطر مداوم آنژین و حمله های قلبی نیز قرار دارند. در زمان کار سخت و ناگهانی، به ویژه در ماههای سرد، باید بسیار مراقب بود.

علائم نارسایی قلبی

مشاهده بیشتر مطلب





:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: